Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

oirganica2

Τι είναι τα οργανικά προϊόντα;

Τα οργανικά/βιολογικά προϊόντα περιλαμβάνουν τόσο τροφές όσο και υφάσματα/ρούχα. Το κοινό τους γνώρισμα είναι το ότι παράγονται από υλικά που καλλιεργούνται σύμφωνα με τα βιολογικά γεωργικά πρότυπα. Αυτό σημαίνει καλλιέργειες με βιολογικά λιπάσματα όπως η κοπριά, η ‘πράσινη’ κοπριά και τα οστεάλευρα, τεχνικές όπως εναλλαγή φύτευσης (crop rotation) και συντροφική φύτευση (companion planting), αλλά και χρήση φυσικών έναντι χημικών φυτοφαρμάκων. Περιλαμβάνει δε πολύ συχνά συλλογή σοδειάς με το χέρι και όχι με μηχανικά μέσα.

Τα οργανικά ρούχα μπορούν να αποτελούνται από Βαμβάκι, Κάνναβη, Γιούτα, Μετάξι, Ράμι ή Μαλλί, καθώς και μπαμπού. Ειδικότερα, το οργανικό βαμβάκι παράγεται χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών όπως φορμαλδεΰδη, αζωχρωστικές κλπ χρωστικές, λαμπρυντικά, βαρέα μέταλλα, επιβραδυντικά φωτιάς, αμμωνία, μαλακτικά κ.α.

Ποια είναι τα οφέλη των οργανικών ρούχων;

Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά έχουν πολύ πιο ευαίσθητο δέρμα από αυτό των ενηλίκων, ενώ δεν έχουν ακόμα πλήρως διαμορφωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα οργανικά ρούχα είναι τα πλέον κατάλληλα για αυτές τις ηλικίες (και όχι μόνο), καθώς η απουσία χημικών κάνει κατά πολύ λιγότερο πιθανή την εμφάνιση αλλεργιών, εκζεμάτων και λοιπών δερματικών παθήσεων.

Με το οργανικό ύφασμα όταν το παιδί ιδρώνει και ανοίγουν οι πόροι του δέρματος δεν απορροφάει τις χημικές χρωστικές που συνήθως υπάρχουν σε ένα τυπικό συνθετικό ύφασμα. Επιπλέον, λόγω της απουσίας χημικής επεξεργασίας, τα οργανικά υφάσματα έχουν καλύτερη αίσθηση στο δέρμα, πιο ζωντανά χρώματα, είναι πιο ανθεκτικά και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Για περισσότερες λεπτομέρεις διαβάστε εδώ.

Ενημερώνεται…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.